FSM Media

by Dianna Ranere

Radio Disney Music Awards 2017 Sunday, 4/30 at 7:00 on Disney Channel #GOTGVOL2Event #RDMA

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 3

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 7

Tonight on Disney Channel is the 2017 Radio Disney Music Awards. Once of the biggest nights on TV. I had the pleasure of meeting Candice Huckeba aka Candance On-Air and a fun get-together celebrating the fifth anniversary of the Radio Disney Music Awards.

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 4

Take a look at that spread! Isn’t it cute? I loved the presentation. Just look at the cups, those had ranch dressing in the bottom and the veggies were just placed in it. Love that! So, when you all are watching on Sunday night, how about hosting a viewing party with snacks like these? They are all super easy to make, and your guests will love it all!

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 6

Candace tested our musical knowledge, and I think we did really well for a bunch of Moms Playing the trivia game was so fun that I want to share with you so you can play at your viewing party when the Radio Disney Music Awards airs on SUNDAY, APRIL 30 (7:00-9:00 p.m.) on Disney Channel.

 

Radio Disney Music Awards Trivia Questions

  1. RDMA is music’s biggest event for families – who of our five RDMA hosts has five siblings in real life? (Answer: Jenna Ortega)
  2. Which 2017 RDMA performer had their first hit single in 1998? (Answer: Train)
  3. Finish the lyric of RDMA performer Train: “Now she’s back in the atmosphere_____________” (Answer: with drops of Jupiter in her hair)
  4. In Fitz and The Tantrums’ hit song “HandClap,” how many claps go after the lyric, “I can make your hands clap”? (Answer: five)
  5. 2017 RDMA Icon Award recipient Britney Spears used to be on Disney Channel – what year did she first appear in the Mickey Mouse Club? (Answer: 1989)
  6. Nick Jonas is the recipient of the 2017 RDMA Hero Award for charitable contributions, but he also presented the award to a former ‘Hero’ – who was it? (Answer: Jennifer Lopez)
  7. Which 2017 RDMA performer was nominated for a 2017 Golden Globe for her performance in “The Edge of Seventeen?” (Answer: Hailee Steinfeld)
  8. Which Grammy Award was 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini nominated for this year? (Answer: Best New Artist) (Hint: She won this same award at the 2016 RDMA)
  9. Which two of the five 2017 RDMA hosts performed at the 2016 RDMA? (Answer: Kelsea Ballerini and Sofia Carson)
  10. Which 2017 RDMA performer competed on a season of “America’s Got Talent” – and won? (Answer: Grace VanderWaal)
  11. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Sabrina Carpenter: “That’s just the way of the world, and so ­­­___________ (Answer: “They gonna keep on twiddlin’ them thumbs”)
  12. 2017 RDMA host and viral recording artist Alex Aiono got his start on which social platform? (Answer: YouTube)
  13. Which 2017 RDMA host stars in an upcoming Disney Channel Original Movie? (Answer: Sofia Carson, “Descendants 2”)
  14. Before landing his role in the Broadway musical “Hamilton,” which two Disney Channel Original Movies has 2017 RDMA host and performer Jordan Fisher appeared in? (Answer: “Teen Beach Movie” and “Teen Beach 2”)
  15. The RDMAs will feature the exclusive world premiere of “Ways to Be Wicked” from “Descendants 2.” What was the lead single from the first “Descendants” movie? (Answer: “Rotten To The Core”)
  16. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Kelsea Ballerini: “You’re just a lost boy, with your head up in the clouds; you’re just a lost boy, ­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________ (Answer: “Never keep your feet on the ground”)
  17. Which 2017 RDMA performer has co-written songs for Justin Bieber and Selena Gomez? (Answer: Julia Michaels)
  18. Finish the lyric of 2017 RDMA performer Noah Cyrus: “I never hated you like I do right now, ­­­­­­­­­­_________ (Answer: “‘Cause all you ever do is make me cry, cry, cry”

So how many did you know?

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 11

I ended up winning an Ardy Vinylmation from last year for answering one right.

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 9

Then we had the honor of receiving the 2017 Ardy Vinylmation that no one has even seen yet! Why not head to the dollar store to pick up some cute prizes, and give them to the winners of the Trivia portion of the night.

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 8

A photo opportunity at the party would also be something fun. Maybe get some pay microphones and some props to dress up as your favorite star.

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 10

Be sure to tune in to see some Disney magic with must-see moments from “Descendants 2” and Disney’s “Moana.” The exclusive world premiere of “Ways to Be Wicked” from “Descendants 2,” will open the RDMA featuring a first look at footage from the highly anticipated Disney Channel Original Movie with a special appearance from stars Dove Cameron, Sofia Carson, Cameron Boyce and Booboo Stewart. I know that Descendants fans are waiting for this, it’s going to be HUGE!

Then, taking the stage together for the first time, Auli’i Cravalho, Alessia Cara and Jordan Fisher will perform a medley of fan-favorite songs from Disney’s “Moana.

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA 1
Photo” Radio Disney Facebook Page

That’s not it, it was also just announced that Hailee Steinfeld, Kelsea Ballerini, and Sofia Carson will be performing a medley of Britney Spears‘ iconic hits to celebrate the pop superstar as she’s honored with the first-ever Icon Award!

Radio Disney Music Awards 2017 #RDMA

STAY SOCIAL WITH RADIO DISNEY

Website | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube